Magazinović o Dodikovim uvredama upućenim Bogićeviću i Pejanoviću: Oni koji to rade su u sukobu sa osnovnim civilizacijskim vrijednostima

Vijesti 28. nov 202312:09 0 komentara
F.Z./N1

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Saša Magazinović reagovao je na uvrede koje je Milorad Dodik uputio Bogiću Bogićeviću i Mirku Pejanoviću.

Podsjetimo, Dodik jučer na društvenoj mreži X, između ostalog, napisao kako “Bogić Bogićević, kao i Mirko Pejanović, nisu nikakvi Srbi, već izdajnici srpskog naroda”.

“Uvrede koje je Milorad Dodik uputio Bogiću Bogićeviću i Mirku Pejanoviću nazivajući ih izdajnicima srpskog naroda dio je prisutnog primitivnog narativa u Bosni i Hercegovini gdje obični smrtnici sebi uzimaju za pravo da sude o drugima i određuju ko je dobar, a ko loš Srbin, Hrvat, Bošnjak… Oni koji to rade misle da su u sukobu sa neistomišljenicima, a zapravo su u sukobu sa osnovnim civilizacijskim vrijednostima i ljudskim pravima i slobodama. Svi smo mi prolazni. Ljudi će nas se sjećati po našim djelima, a ne po onome šta smo sami o sebi mislili. Neki to mogu shvatiti, a za neke je to previše za razumjeti. Posebno za ljude okružene tapšačima po leđima i ljudima koji se na silu smiju na njihove ni malo duhovite šale. Vrijeme je najbolji sudija”, poručio je Magazinović.

Jučer je reagirao i Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. >> Opširnije 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!