Magazinović, Peleg, Salkić i Džumhur u Danu uživo

Vijesti 03. okt 202412:47 0 komentara
N1

Danas u Danu uživo gledajte:

U Vijeću Evrope u Strasbourgu jednoglasno usvojena Rezolucija o Bosni i Hercegovini. O sadržaju Rezolucije i šta ona znači za našu zemlju u emisiji govori Saša Magazinović, predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope. Razovaramo i o drugim aktuelnostima iz naše zemlje.

Izborna kampanja ulazi u samu završnicu. Nacionalizam, govor mržnje, uvrede u fokusu. Tako je Srđan Rankić sa predizbornog skupa Narodnog Fronta u Bratuncu poručio Ramizu Salkiću da, citiram, on i njegova grupa mudžahedina nemaju šta tražiti u Bratuncu. O ovome, ali i o govru njegove strančke kolegice Kenele Zuko na skupu SDA u Vogošći, kojima je vrijeđala Bošnjake istočne Bosne, razgovaramo sa Ramizom Salkićem, zastupnikom u NSRS.

U Danu uživo govori i nerezidentna ambasadorica Izraela za BiH Galit Peleg, nakon što je prijem povodom godišnjice napada Hamasa otkazan pod pritiskom javnosti i sigurnosnih službi. Šta je to što je izazvalo ovako burne reakcije i da li se želi odaslati poruka o tome da je Sarajevo pokazalo svoj stav prema Izraelu? Pitamo je i kako vidi buduće odnose s Bosnom i Hercegovinom nakon ovakvih tenzija? Govorimo i situaciji na Bliksom Istoku nakon što je Iran lansirao rakete prema na Izraelu.

Sutra će u Sarajevu biti održana konferencija pod nazivom Nastavnička uloga u društvu koja se brzo mijenja, u organizaciji Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo. O konferenciji te izazovima sa kojima se nastavnička profesija suočava, o neophodnoj obrazovnoj reformi kao i o zadacima Instituta u Danu uživo razgovaramo sa Žanetom Džumhur, pomoćnicom direktorice za nastvane planove i programe pri Institutu za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS.

S vama od 16:15 – Ena Branković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!