Magazinović: U Briselu smo mogli vidjeti jednu lijepu sliku bh. političke scene

Vijesti 05. dec 202315:28 1 komentar
Saša Magazinović / F.Z./N1

Predsjedavajući Kluba poslanika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović je izjavio da je, iz naše unutarnje perspektive, "lijepa promjena vidjeti različite političke aktere iz vlasti i opozicije kako jednoglasno zagovaraju europsku budućnost BiH u Bruxellesu, na adresi na kojoj je to adekvatno raditi".

“Sjajno bi bilo da građani to mogu vidjeti, jer je ovo potpuno suprotno od onoga što im političari svakodnevno serviraju kada je u pitanju izostanak pristojnog političkog dijaloga i zajedničkog rada”, kazao je Magazinović Feni nakon Drugog političkog foruma na visokoj razini o EU integracijama BiH koji je održan u Bruxellesu.

Dakle, za promjenu, dodao je on, u Bruxellesu smo mogli vidjeti jednu lijepu sliku bh. političke scene.

“Da li je morao doći ovoliki broj ljudi da to prezentiramo, nisam siguran. Za mene lično je jako važno da je komesar Varhelyi iskazao svoju potpunu saglasnost sa stavom i pozivom institucijama EU koji sam iznio – da u slučaju Bosne i Hercegovine treba koristiti politički pristup koji očigledno daje mnogo bolje rezultate od tehnokratskog. Nadam se da će u Evropskoj komisiji preovladati isti stav”, naveo je Magazinović.

Po njegovim riječima, komesar Varhelyi je iznio svoju ocjenu da se radilo o ohrabrujućem sastanku sa koga odlazi ubijeđen da svi akteri žele da isporuče napredak.

“Ja se slažem sa njegovom ocjenom”, zaključio je Magazinović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare