Malik Garibija, Medina Melica, Osman Lindov i Saša Ozmo gosti Novog dana

Vijesti 04. dec 202214:31 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Na putevima u BiH, u jednom danu prošle sedmice izgubljena su tri života – u dvije stravične saobraćajne nesreće. Šta su najčešći uzroci saobraćajnih nesreća na bosanskohercegovačkim putevima? Šta je potrebno preduzeti kako bismo imali sigurnije puteve, ali i odgovornije vozače? Gost “Novog dana” će biti profesor na Saobraćajnom fakultetu u Sarajevu Osman Lindov.

SOS Dječija sela u BiH obilježavaju 28 godina postojanja. Ova humanitarna organizacija brine o djeci i mladima koji su ostali bez roditeljskog staranja i pruža im šansu za sretno djetinjstvo i bolju budućnost. Cilj SOS dječijih sela je da u SOS porodicama, sa braćom, sestrama i SOS roditeljima, djeca odrastaju u porodičnom okruženju uz roditeljsku ljubav, jer svako dijete zaslužuje pripadati negdje, biti voljeno i sigurno. Gosti “Novog dana” će biti Malik Garibija, Nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH i SOS majka Medina Melica.

Izložba “Paralelni svjetovi” biće upriličena od 5. do 7. decembra u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH. Kreirali su je studenti Likovnih akademija u Sarajevu, Širokom Brijegu i Trebinju, koji su, kroz svoj umjetnički izraz, kroz prikaz različitih društvenih pojava, htjeli da pokažu gdje smo danas kao društvo i u kakvim paralelnim svjetovima u odnosu na razvijene zemlje Zapadne Evrope živimo. Naši gosti će biti: Sergej Mačar, student Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo i Fuad Avdagić, projektni koordinator u Inicijativi mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiH, koja je uz Goethe institut, organizator događaja.

Kako stariti zdravo i biti vedrog duha, znaju korisnici Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo. Oni dane provode u muzici i smijehu ali i druženju sa mladima. Jedno međugeneracijsko druženje, uz pjesmu i razgovor, upriličićemo i u studiju Novog dana. Naši gosti će biti korisnici Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo Suada Filipović, Lejla Džindo i Hajrudin Berisalić i djeca iz OŠ “Grbavica 1” Ahmed Kozarić, Asja Begović i Bilal Muslim.

U sportskom bloku govorimo o nokaut fazi Svjetskog fudblaskog prvenstva u Kataru. Naš gost će biti sportski novinar Saša Ozmo.

S vama je Ivana Erić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!