Mamić: BiH je moja prva domovina, ako dođe do zatvora ovdje ću služiti kaznu

Vijesti 16. mar 202113:32 5 komentara
N1

Zdravko Mamić je danas održao konferenciju za medije na kojoj je kazao da je BiH njegova prva domovina, te da će zatvorsku kaznu po potrebi služiti u BiH.

“Došao sam bez papira i pomagala. Sve ću reći iz glave. Mi se nalazimo u mojoj prvoj domovini, BiH. Uvijek sam do sada govorio da mi je BiH druga domovina što je logično jer sam rođen u Hrvatskoj”, kazao je Mamić i nastavio:

“Danas s punom odgovornošću i sviješću kažem da je BiH moja prva domovina iz dva razloga; jedan je što ukoliko dođe do toga da ću ja služiti zatvorsku kaznu onda javno izjavljujem da ću je služiti u BiH. Drugo, ja nikad nisam bio ni formalno bjegunac niti sam to danas. Kako čovjek može pobjeći iz vlastite države? Saslušao sam na TV-u izricanje presude, ostao sam u svojoj matičnoj državi”.

Ističe da je podnio ostavke na pozicije u klubu Dinamo.

“Sa današnjim danom podnio sam ostavku na Skupštini Dinama i tražio da me se razriješi sa funkcije savjetnika u Dinamu. Nisam više član nijednog tijela u sklopu kluba Dinamo”.

“Ja ove godine slavim rijedak jubilej, to je 50 godina neprekidnog rada u Dinamu. Došao sam tu kao mlad i nikad se nisam maknuo sa stadiona. Uvijek mi je Dinamo bio iznad života”.

Mamić je prepričao svoju ulogu u klubu Dinamo Zagreb od tinejdžerskih dana do danas.

“Prolazile su godine i onda je došla 2000. godina. Dinamo se tada raspadao, skoro da ne postoji. Bio je dužan nekoliko stotina miliona kuna i Dinamo je ostao bez ijednog igrača, sa 100 sudskih tužbi”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare