Mandić, Stevandić, Alihodžić i Moćević gosti Dana uživo

Vijesti 08. dec 202213:49 0 komentara
N1

U “Danu uživo” govorimo o formiranju Savjeta ministara BiH, sklapanju vlasti iz kinder-jajeta, borbi protiv korupcije, devastiranju Saborne crkve u Mostaru...

Zbog čega Naša stranka još uvijek nije definisala stavove oko učešća u državnoj vlasti, kako vidi rasplet oko federalnog Doma naroda, lideriše li HDZ BiH pregovaračkim procesom, ima li rješenja za neusklađenost odredbi Zakona o organizaciji organa uprave sa odredbama Zakona o principima lokalne samouprave u FBiH – pitamo potpredsjednika Naše stranke i načelnika sarajevske opštine Centar Srđana Mandića.

O odluci CIK da proglasi važećim sporni glasački listić za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, vraćanju prenesenih nadležnosti, ukidanju Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS od strane Ustavnog suda BiH – razgovaramo sa predsjednikom NSRS, liderom stranke Ujedinjena Srpska, Nenadom Stevandićem.

Nakon dva dana odmora, sutra u Kataru prve utakmice četvrtfinala SP u fudbalu. Hrvatska protiv Brazila, Nizozemska protiv Argentine. Dešavanja na Mundijalu, ali i u domaćem fudbalskom prvenstvu, te današnju sjednicu Košarkaškog saveza BiH – analiziramo sa sportskim novinarem Vahidinom Alihodžićem.

Latif Moćević i Mravko Travko i ove godine će upriličiti tradicionalna decembarska druženja sa mališanima u Sarajevu. Novost je što će ovog puta uveseliti i najmlađe u Zenici. Više o tome saznajte u muzičkim minutama „Dana uživo“.

Ni ovog četvrtka neće izostati servisne vijesti, kao i aktuelnosti iz svijeta.

Sa vama u „Danu uživo“ – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!