Manji protest ispred Parlamenta FBiH: “Odluka premijera Nikšića je direktni atak na državnu imovinu”

Vijesti 29. dec 202314:42 1 komentar
F.Z./N1

Manja grupa građana okupljenih oko Udruženja ReSTART održala je danas mirni protest ispred zgrade Parlamenta FBiH zbog odluke o promjene namjene šumskog zemljišta i privremenog korištenja zemljišta u druge namjene odlukom Vlade FBiH.

Predsjednik udruženja ReSTART BiH Suad Đozić istaknuo je da je prvenstveno skup napravljen da jednom “presječemo sa državnom imovinom”.

“Ustavni sud je odlučio da šumsko zemljište pripada državi. Ova odluka premijera Nikšića da zaobiđe odluku Ustavnog suda je direktni atak na državnu imovinu. Imamo odluku koja kaže da se brišu riječi pravobranilaštva“, naveo je Đozić.

Dodaje i da se Nikšić zaklanja iza OHR-a.

“Kao zeleno svjetlo mu je dao Schmidt. Schmidt može Bavarsku dodjeljivati nekome, ovdje našu imovinu samo mi možemo, to je imovina građana BiH. Prije odluke Ustavnog suda imamo puno sličnih situacija, imamo litij koji se kopa u Loparama, ali kad smo već dobili odluku Ustavnog suda, nakon toga zaobilaziti državu, to znači direktni atak na državu. To je suština problema, ne samo rudnik”, poručio je Đozić.

Okupljeni su držali nekoliko tranparenata, između ostalih, na nekim je pisalo, “Državna imovina = država”, “Premijeru Nikšiću šume su naše ti si podstana”…

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare