Marić: Protiv nas bio HDZ, BH Blok, OHR i ‘legitimni srpski vijećnik’

Vijesti 15. feb 202121:15 0 komentara
N1

Novi predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić čestitao je Mariju Kordiću na izboru za gradonačelnika. Izvinio se u svoje i ime Koalicije za Mostar javnosti koja je ranije gledala “nemile scene“ u Vijeću.

“Danas nismo imali priliku čuti obrazloženje onih koji su prošli put tražili odgađanje sjednice i predlagali rotaciju gradonačelnika. Koalicija za Mostar je to prihvatila sa dobrom namjerom, kako bi se skinule etikete sa nas i sa SDA o navodnim prodajama i dogovorima sa HDZ-om BiH. Pokušali smo iskoristiti svaku priliku koju nam je davao BH blok, misleći da ćemo uspjeti na funkciji gradonačelnika imati našeg kandidata za kojeg smo sigurni da je izvanredan. Oni nisu našli za shodno ni da objasne nama, a ni građanima zašto su tražili dodatno vrijeme. Siguran sam da ćemo dalje raditi uspješno. Ovo je treći izborni ciklus u kojem su Bošnjaci ili probosanske stranke imale većinu, a nažalost nijednom nismo dobili gradonačelnika. To je do nas. Pozivam i dalje na veliko jedinstvo, jer nam ono nikad nije bilo potrebnije. Nije bilo lako ovo završiti. Ovo jeste bio derbi. Nažalost protiv nas smo imali ne samo poštene igrače iz HDZ-a BiH, već smo igrali i protiv puno jačih igrača za koje nismo očekivali da će biti u drugoj ekipi. Protiv BH bloka koji je na svaki način želio dobiti gradonačelnika bez izborne pobjede. Trpili smo sve udare, a na kraju se pokazalo ko je bio za što. Protiv nas je bio i OHR. Ponovo su se stavili na stranu HNS-a ili HDZ-a BiH. Protiv nas su bili prije svega predsjednici stranaka članica BH bloka, koji su svaki dan koristili medijski prostor da razjedine Koaliciju za Mostar i BH blok, kako ne bismo dobili gradonačelnika. Nažalost, protiv nas je bio i vijećnik koji sebe naziva legitimnim srpskim predstavnikom u Vijeću. Kada se sve sagleda probosanske stranke u Vijeću nisu imale šansu“, izjavio je Marić.

Zahvalio je vijećnicima Koalicije za Mostar, prije svega onima koji nisu iz SDA, a koji su ostali jedinstveni bez obzira na “pokušaje razvaljivanja jedinstva“.

“Hvala svima koji su pomogli u kampanji, prije svega predsjednicima Izetbegoviću, Radončiću, Komšiću, Jerlagiću i Haliloviću. Pozivam ih da ostanemo do kraja jedinstveni, da ovaj mandat izguramo zajedno, te da i na narednim izborima nastupimo jedinstveni. Nadam se da ćemo u ovom mandatu dokazati da znamo i hoćemo raditi. To moramo zbog građana”, poručio je Marić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!