Marinković-Lepić: Blokada institucija besmislen potez

Novi dan 02. sep 202110:41 > 10:57 4 komentara
N1

Mirjana Marinković-Lepić, zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, za N1 je komentarisala ponašanje stranaka iz Republike Srpske, kazavši da je blokada institucija besmislen potez.

Govoreći o političkoj krizi nakon što je nametnut Zakon o zabrani negiranja genocida, Marinković-Lepić smatra da se opozicione stranke nažalost slažu sa vladajućim SNSD-om o određenim pitanjima.

“Bez obzira na to što se žele prikazati opozicionim strankama, u određenim pitanjima se na kraju priklone vladajućoj stranci. Meni je jako žao što su opozicione stranke iz RS zauzele isti stav povodom proglašenja ovog zakona o zabrani negiranje genocida kao i vladajući SNSD. Čini mi se da sad ove reakcije koje su uslijedile u posljednjih nekoliko dana je način da se opravdaju ti stavovi. Da se izvuku iz trenutne pozicije. Mislim da su shvatili da priklanjanjem Miloradu Dodiku nije bilo ono što su trebali uraditi. A sada da bi opravdali to sve, pokušavaju biti još radikalniji u nastojanju da se blokira rad državnih institucija”, kazala je.

Komentarišući blokadu državnih institucija i mogućnost da od oktobra državni službenici ostanu bez plata, Marinković-Lepić kaže da je potrebno donijeti odluku o privremenom finansiranju.

“Mislim da je ovakvo ponašanje stranaka iz RS jedan neodgovoran odnos prema svim građanima BiH, a naravno i prema građanima RS. Blokada parlamenta i ostalih institucija je jedan besmislen potez, obzirom da parlament ne može da utiče na zakone koje donosi visoki predstavnik. Ovo ide na ušrtb svih građana, pa i građana RS”, istakla je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare