Marinković Lepić, Hadžialjević, Čičić i Kozar gosti Dana uživo

Vijesti 25. jan 202212:47 0 komentara
N1

Ne propustite još jedno izdanje emisije Dan uživo od 16 do 18.30h.

Danas gledajte:

Nova runda pregovora o Izbornom zakonu. Je li ovoga puta dogovor neizbježan? Ko će dobiti, a ko izgubiti? Treba li se Bakir Izetbegovic odazvati pozivu da se obrati Narodnoj skupštini RS? Hoće li opstati vlast u Tuzlanskom kantonu nakon sankcija protiv Mirsada Kukića? Ovo su teme o kojima ćemo razgovarati sa Mirjanom Marinković Lepić, zastupnicom Naše stranke u državnom parlamentu.

Većina zastupnika Federalnog parlamenta usvojilo je zakon kojim se predviđa značajno smanjenje prihoda raspoređenih od poreza Kantonu Sarjevu, u odnosu na raniju praksu. Jedni kažu da je Sarajevo do sada profitiralo nauštrb drugih kantona. A što kaže šef sarajevske blagajne? U Danu uživo govori Davor Čičić, ministar financija KS.

Ponovno problemi s opskrbom plina, i to u najhladnijim danima ove zime. I ovoga puta prebacivanje odgovornosti sa jedne institucije na drugu. Hoće li plinska kriza biti riješena, u našoj emsiji otkriva generalna direktorica Energoinvesta Bisera Hadžialjević.

Odjeci uveckanja oružja oko Ukrajine sve su glasniji. Hoće li doći do sukoba, te koji su mogući scenariji analozirano sa Đurom Kozarom, vojno-političkim analitičarom.

Ukrajinska kriza, interesi i uloga Velike Britanije u toj regiji, ali i na Zapadnom Balkanu – teme su razgovora sa Nevenom Anđelićem, profesorom međunarodnog prava u Londonu.

Hoće li Sarajevo napokon dobiti novi Muzej suvremene umjetnosti, kakav i zaslužuje? Nova obećanja su stigla, a što se radi u stvarnosti doznajemo od direktorice Muzeja Ars Aevi Senke Ibrišimbegović.

Vaš domaćin danas je Boris Brezo.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!