Marinković Lepić: Rad parlamentarne komisije za izbor i imenovanja blokiran

Vijesti 25. okt 202311:52 0 komentara
F.Z./N1

Mirjana Marinković Lepić, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH u ostavci, izjavila je novinarima da je rad aktuelne parlamentarne Komisije za izbor i imenovanja blokiran, zbog čega to tijelo nije i formalno razriješilo nju dužnosti nakon ostavke niti je predložilo koga za budućeg predsjedavajućeg Doma.

Marinković Lepić (Naša stranka) kazala je to nakon što je odmah po otvaranju današnje vanredne sjednice Doma, zastupnica Stranke demokratske akcije Jasmina Biščević Tokić osporila oficijelno postupanje predsjedavajuće s obzirom na to da je podnijela ostavku.

Pauza na početku sjednice PD FBiH, zastupnica traži objašnjenje statusa Mirjane Marinković Lepić

Edina Gabela, dopredsjedavajuća Doma, na koju je Mirjana Marinković Lepić prenijela nakon ostavke proteklog mjeseca ovlašćenje za vođenje sjednica Doma, proglasila je po istupu zastupnice Bišćević Tokić jednosatnu pauzu da bi u njenom toku zasjedala dva parlamentarna tijela, Zakonodavna i Ustavno-pravna komisija, te zastupnicima potom objasnila status Mirjane Marinković Lepić.

Jasmina Biščević Tokić je inače tokom diskusije osporila to što je Marinković Lepić sazvala današnju sjednicu, kao i njeno učešće u radu Kolegija Doma i pored podnesene ostavke. Podsjetila je i na navode predsjedavajuće da će ubuduće obavljati samo dužnost zastupnice.

Prema oficijelnom pozivu zastupnicima, današnja vanredna sjednica Predstavničkog doma sazvana je s potpisom Mirjane Marinković Lepić, a u najavljenom dnevnom redu je rebalans ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH, predložen iz Federalne vlade po hitnom postupku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!