Marjanović odgovorio na optužbe Bečarevića: Radujem se ponedjeljku!

Vijesti 28. jul 202314:49 0 komentara
F.Z./N1

Kantonalni zastupnik Damir Marjanović, reagovao ne optužbe ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almira Bečarević. 

Kaže, danas je iz medija saznao za izjave Bečarevića, u kojim je Bečarević, između ostalog rekao da prema njegovim saznanjima, direktor Sarajevogasa je bio prinuđen da da ostavku. Istaknuo je i da je Marjanović napravio “prijateljski dogovor” sa direktorom da da ostavku.

“Javnosti je već dobro poznat osobni animozitet koji je gospodin Bečarević iskazivao prema bivšem direktoru KJKP Sarajevogasa i cijeloj instituciji. S druge strane javnost je upoznata s pozicijom tranzicije vlasti i nesuglasicama koje gospodin Bečarević ima u medijima s političkom trojkom. Stoga i ovu objavu promatram u tom kontekstu i radujem se ponedjeljku kada ću čim prije u jutarnjim satima, osobno otići u Ured za borbu protiv korupcije gdje ću zatražiti da na osnovu medijskih obraćanja gospodina Bečarevića Ured sprovede detaljnu istragu”, naveo je Marjanović.

Bečarević optužio Marjanovića: Odredio direktora i 4 zaposlenja u Sarajevogasu

Istaknuo je da on nije imao spisak zaposlenika, niti tražio od Bečarevića nova zapošljavanja.

“Na kraju, naravno potvrđujem da Damir Marjanović nikada nije imao neki spisak svojih zaposlenika i nikada nije tražio od ministra neka nova zapošljavanja te da je komunikacija između ministra i mene bila inicirana na osnovu informacije kako ministar tendenciozno izbjegava otvoriti konkurse za odavno uposlene u Sarajevogasu”, rekao je Marjanović.

O sadržaju i razlogu razgovora s ministrom na temu Sarajevogasa će, kaže, vrlo rado i dokumentovano upoznati javnost, Ured za borbu protiv korupcije i sve nadležne institucije.

Reakciju je također objavio i na Twitter profilu:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!