Marković: Za SDS sporan i način donošenja i sadržaj nametnutog Zakona

Vijesti 02. aug 202117:47 > 20:31 0 komentara
N1

"Može se reći da je BiH u kriznoj situaciji kada je upitanju odluka Inzka", istakla je tokom gostovanja u Danu uživo, profesorica krivičnog prava i poslanica SDS-a u NSRS Ivana Marković.

Ponovila je stav predsjednika SDS-a Mirka Šarovića, da  izlaz treba tražiti u mirnom i staloženom pristupu za rješavanje ovih problema, a u interesu svih građana BiH.

“Odluka poslanika NSRS je odluka na nametanje Zakona u BiH. Ako vi imate nekoga ko izvan kruga tih nadležnih organa, može da nametne zakon onda se postavlja pitanje da li je BiH suverena država , pogotovo ako se pogleda praksa u svim suverenim državama da zakone ne donose pojedinci”, smatra Marković.

Dodala je kako za SDS nije sporan samo način nego i sadržina zakona.

“Zašto g. Inzko nije nametnuo Zakon koji će omogućiti da svaki glas koji se donese bude dodijeljen toj partiji, a ne da se nastave izborne manipulacije i krađe ili pak afere koje su ostale neriješene?”, ističe Marković.

Na pitanje kakav će odnos SDS imati prema Christianu Schmidtu, rekla je da će Predsjedništvo SDS-a donijeti odluku o tome kako će se odnositi prema novom Visokom predstavniku u BiH , a ovisi će od toga hoće li on zastupati interese svih naroda u BiH ili samo jednog dijela.

Jedna od ponuda koju je navodno Dodik uputio opozicionim strankama u RS tiče se koncentracione vlade. Vidi li se SDS u toj priči? I otkuda odjednom takva ponuda od strane lidera SNSD-a? , upitao je Dalibor Mrdić današnji urednik i voditelj Dana uživo.

“U priči koncentracione Vlade , što je ponuda Milorada Dodika, SDS ne želi da učestvuje. Svi političari su se o tome očitovali i jasno su rekli-NE”, zaključila je Marković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!