Markovina: Bećirović će relaksirati odnose, svi su prolazni – Dodik i Čović nisu

Vijesti 03. okt 202211:49 0 komentara
N1

Historičar Dragan Markovina za N1 je komentarisao rezultate Opčih izbora i pobjednike ali i gubitnike izbora. Pobjeda Denisa Bećirovića će prema njegovim riječima relaksirati odnose, a SDP mora priču o socijalnim temama jer narod gladuje, naveo je Markovina.

Na početku, Markovina je dao generalnu analizu dosadašnjih objavljenih rezultata izbora.

“Evidentni gubitnik izbora je Bakir Izetbegović, Dodik je u stagnaciji očito je da je dobio i spasio svoju poziciju. Definitivni pobjednik bez obzira na ishod člana Predsjedništva BiH je Dragan Čović jer je dobio ogromnu potporu među hrvatskim biračima a i s obzirom na odluke Schmidta koje su se dogodine sinoć. Mislim da će ovo novo predsjedništvo malo relaksirati odnose i da će biti bolje nego prošlo”, kazao je Markovina.

Također, Markovina je govorio o pozicijama Dodika i Čovića. Naime, kako je objasnio, lideri u Srbiji i Hrvatskoj su prolazni dok je njihova pozicija ovdje zacamentirana zbog uređenja BiH.

“Zadnjih desetak godina pozicije Dragana Čovića i Milorada Dodika su puno moćnije i od bilo kojeg predsjednika HDZ u HR i Zorana Milanovića i od samog Aleksandra Vučića koji je svemoćan u Srbiji”, istakao je Markovina.

Prema njegovim riječima, mora se pokrenuti priča o ekonomskim temama i tu priču treba pokrenuti SDP.

“Ljudi gladuju, klasno raslojavanje uzelo je maha”, naveo je Markovina.

Na kraju, Markovina kaže da je netačna izlaznost jer se birački spiskovi nisu ažurirali i da je zapravo ona bila veća nego što je prikazana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!