Markovina, Hasanović, Škrgo i Zulović gosti Novog dana

Vijesti 16. jun 202214:36 0 komentara
N1

U izdanju emisije Novi dan za petak gledajte:

I ovog petka Novi dan donosi zanimljive političke, društvene i kulturne analize. Uživo smo na Global Baku Forumu, odakle izvještava reporterka Ajla Šabanović.

Šta će biti sa košarkaškom reprezentacijom, hoće li Vedran Bosnić ostati ili otići analiziraju sportski stručnjaci. Od ostalih tema izdvajamo:

“Ovako sistemska devastacija svih 700 ploča nikada se nije desila, niti se ovo moglo slučajno desiti. To ne može uraditi dvoje, troje, petero pijanih ljudi. Ovo je očito dio neke ideje, plana i organizacije – to je jasno kao dan” – riječi su Dragana Markovine, historičara koji se među prvim oglasio na vandalski čin uništavanja Partizanskog groblja u Mostaru. O ovoj i ostalim političkim potezima govori za Novi dan!

U namjeri da kritički analizira nove trendove u politici, društvu i kulturi u državama proisteklim nakon raspada Jugoslavije, ali i šire naučni istraživači i istraživačice, univerzitetski saradnici i saradnice publikovali su časopic Res Publica i to u BIH, Srbiji i Hrvatskoj. U petak je prva promocija u Sarajevu, a o njoj razgovaramo sa Jasminom Hasanovićem s Fakulteta političkih nauka UNSA.

Enes Škrgo je pisac, pozorišni umjetnik, kustos Rodne kuće Ive Andrića u Travniku. Način na koji on godinama uporno i inventivno osmišljava njegovanje Andrićeve književnosti i Andrićeve uspomene jedinstven je u svijetu. Još više i jače od toga – jedinstven je u samom Travniku. Posebna je to priča, još neotvorena. Mi ćemo je otvoriti sa Enesom Škrgom.

Mike Zulović vlasnik yoga studia Isana/Ashtanga joga u Sarajevu, vec 4. godinu za redom uspješno organizuje Universal Love Yoga festival na kojem gostuju osobe iz svijeta holizma i yoge iz regiona. O festivalu i vještini koja postaje sve popularrnija i u BIH govorimo i u Novom danu.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!