Mašić: Smio bih se kladiti da 50% zastupnika ne zna kako izgleda ministar Lasić

Vijesti 06. aug 202109:56 > 11:01 0 komentara

Damir Mašić, šef kluba zastupnika SDP-a u Parlamentu FBiH, kazao je danas u Novom danu na N1 da će zatražiti hitnu sjednicu Parlamenta o izgradnji tunela Hranjen, te da se mora znati ko je odgovoran.

“Pod velom tajne je šta se zapravo tamo desilo. Potpisan je ugovor u septembru 2018. godine, rok bio 36 mjeseci, a prvobitni rok ističe za mjesec dana, bio je i neki drugi rok koji ističe za sedam mjeseci, a mi smo imali završeno 37 posto poslo, 97 potošenog novca i potrošenog vremena 80 posto. A niko ne postavlja pitanje ko je odgovoran za to. Zato smo mi rekli odgovornost treba utvrditi između ovog trougla – Vlade FBiH, JP Autoceste i izvođača radova”, kazao je Mašić.

Javnosti dati odgovore

Zbog čega se došlo u ovu situaciju, pita.

“Navodno nekoliko mjeseci uopšte nije bilo nadzora nad izvođenjem radova. Ako zaista postoje toliko problemi, od pojave i saniranja vode itd., zašto se nije na vrijeme reagovalo? Nama Vlada treba da položi račune, ukoliko u skorom vremenskom periodu ne dobijemo potpunu informaciju, zbog čega se došlo do ovoga i ko je odgovoran, mi ćemo tražiti i skupiti kvalifikovani broj potpisa, zakazati sjednicu Parlamenta Federacije na kojoj će svi ovi odgovorni morati dati javnosti odgovore. Nije isključena ni mogućnost Istražne palamentarne komisije”, najavio je Mašić.

Istaknuo je da nema odogovora ni od federalnog ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića, te da pola zastupnika ne zna ni kako on izgleda.

“Nemamo odgovore ni od resornog ministra Denisa Lasića. Smio bih se kladiti da 50 posto zastupnika koji sjede u Parlamentu ne zna kako izgleda ministar Lasić. Možda su ga jednom vidjeli za ovih šest godina kad je položio zakletvu”, kazao je Mašić.

Koliko su koštale vakcine

O kineskim vakcinama koje danas dolaze na Međunarodni aerodrom Sarajevo,a koje je kupila FBiH, rekao je da se mora obznaniti koliko je Federaciju to koštala.

“Samo na osnovu najava premijera Federacije napravio sam analizu. Mi smo jedini prostor u Evropi, Federacija BiH, koji do danas nije nabavio niti jednu jedinu dozu vakcine. Dodatni apsurd je da mi proteklih sedam mjeseci imamo informacije – evo potpisan ugovor, stiže da 10 do 12 dana potpisan ugovor, raskinut ugovor… To je toliko bezobzirno od izvršne vlasti. Mi danas dobijamo vakcine, kada manje-više otvoreni su punktovi za vakcinisanje svih građana, kada su se susjedne države otvorile za bh. državaljane”, rekao je Mašić.

Istaknuo je da mu je degutantno pričati o tome.

“Kad tad će se morati obznaniti informacija koliko je Federaciju BiH košatalo to”,  rekao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!