“Maske su pale”: Kako je bez riječi povučena tačka koja je probudila nemirne duhove u državi (VIDEO)

Vijesti 09. jul 202420:13 2 komentara
N1

Narodna skupština Republike Srpske neće, kako je danima najavljivano održati Posebnu sjednicu o "razdruživanju", zvanično je potvrđeno ranije pisanje N1. Opozicija kritikuje da je povlačenje stvar političke trgovine sa strancima, koje košta građane. Sve se dešava u danu kada je predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić zvanično posjetila Banjaluku. U parlamentu je govorila o poštovanju Dejtonskog sporazuma, ali i nepovredivosti Republike Srpske. Potvrdila je i svoje kontakte sa Kristijanom Šmitom.

Ništa od razdruživanja, grupa narodnih poslanika predlagača Sporazuma o razdruživanju Republike Srpske od Federacije Bosne i Hercegovine, bez riječi je povukla tačku koje je probudila mnoge nemirne duhove u državi.Predsjednik NSRS Nenad Stevandić potvrdio je da se neće održati Posebna sjednica o “razdruživanju” RS i FBiH.

“Juče kasno poslijepodne došao mi je dopis narodnih poslanika, obavijestili su me da povlače sa 14. sjednice tačku dnevnog reda. Ne postoje nikakve komunikacije, pritisci, bajke. Meni nije niko poslao dopis ni tražio ništa”, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik NSRS.

Prema našim saznanjima odluka je je donesena u nedjelju veče na neformalnom sastanku užeg rukovodstva SNSD-a koji je nenajavljeno, iza zatvornenih vrata, održan u NSRS. Sastanak je vodio lider stranke Milorad Dodik, koji danas nije bio u skupštini. Iskoristila je to opozicija da ga optuži da trguje, iza i preko leđa građana, kako bi spasio sebe.

Sve detalje donosi Snežana Mitrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare