Matijaš pravosnažno disciplinski kažnjena: “Šteti ugledu tužilačke funkcije”

Vijesti 15. apr 202209:48 0 komentara
N1/Arhiv

Iz Pravde za Davida saopšteno je da je Slavica Matijaš proglašena odgovornom za disciplinski prekršaj "ponašanje u tužilaštvu ili izvan tužilaštva koje šteti ugledu tužilačke funkcije".

“Od strane Kancelarije disciplinskog tužioca obaviješteni da je disciplinski postupak protiv tužiteljke Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Slavice Matijaš pravosnažno okončan odlukom kojom je Slavica Matijaš oglašena odgovornom za disciplinski prekršaj “ponašanje u tužilaštvu ili izvan tužilaštva koje šteti ugledu tužilačke funkcije”. Nije nam poznato koja vrsta sankcije je tužiteljki izrečena” saopšteno je.

Podsjetimo, 1.12.2020. godine nekoliko članova neformalne grupe “Pravda za Davida” okupilo se ispred Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci povodom odlaska glavnog okružnog tužioca Želimira Lepira u penziju.

Došli su sa transparentom na kom je pisalo – “Lepiru, prvo u zatvor, a onda u penziju!” i da izraze nezadovoljstvo radom, odnosno neradom tužioca Lepira pogotovo u predmetu ubistva Davida Dragičevića.

Dok su govorili za medije, iz zgrade tužilaštva je izašla tužilac Slavica Matijaš i prolazeći pored nas obratila nam se sljedećim riječima – “Opet ovi kriminalci”.

Nakon tog događaja, Slavica Matijaš je prijavljena Kancelariji disciplinskog tužioca BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!