Matthew Field gost Dana uživo N1

Vijesti 11. apr 202214:57 > 15:00 0 komentara
N1

U „Danu uživo“ ovog ponedjeljka pratimo još jednu Posebnu sjednicu NSRS, mirne proteste u znak sjećanja na 11. juli 1995. godine, ali i sve druge važnije događaje u BiH, okruženju i svijetu.

Ujedinjeno Kraljevstvo je sankcionisalo Milorada Dodika i Željku Cvijanović zbog pokušaja da naruše legitimitet i funkcionalnost Države Bosne i Hercegovine. Matthew Field, britanski ambasador u Bosni i Hercegovini gost je „Dana uživo“ i govori o novim sankcijama za zvaničnike iz RS.

O stranačkom programu za spas Republike Srpske, današnjoj Posebnoj sjednici NSRS, Zakonu o nepokretnoj imovini RS, akcizama i PDV-u, osnivanju entitetskog Zavoda za socijalnu zaštitu, opozicionim kandidatima za izbore – razgovaramo sa predsjednikom Srpske demokratske stranke Mirkom Šarovićem.

Zbog čega stavove specijalnog izaslanika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriela Escobara smatra nedobronamjernim, kakva je sudbina evropskog puta BiH, a kakva pregovora o izmjenama Izbornog zakona, zbog čega je uputio apelaciju Ustavnom sudu FBiH na nacrt Zakona o PIO – pitamo Milana Dunovića, potpredsjednika FBiH i potpredsjednika Demokratske fronte.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić juče je izašao sa tvrdnjom da je njegov otac Muamer Zukorlić otrovan prije nešto više do pet mjeseci. O tome danas govori za „Dan uživo“ N1 televizije.

Aktuelnu situaciju u BiH, posjetu Zorana Milanovića Mostaru, poruke koje je uputio, pregovore o izmjenama Izbornog zakona, skup podrške narodu Ukrajine održan u Sarajevu – komentariše predsjednik Udruženja „BH novinari“ Marko Divković.

U četvrtak, 14. aprila u sarajevskoj Vijećnici 11. rođendan obilježiće Udruženje porodica djece i osoba sa poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“. O radu centara nekad i sad, ciljevima i perspektivama – razgovaramo sa predsjednicom Udruženja Ines Kavalec.

Naravno, neće izostati servisne informacije, aktuelnosti iz svijeta, sportske vijesti.

Sa vama od 16 do 18:30h Dalibor Mrdić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!