Medicinski fakultet: Dosijei Sarić i Izetbegović se ne vode pod istim brojem

Vijesti 28. nov 202213:45 5 komentara
Facebook

Iz Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu negiraju da se dosijei dr Senada Sarića i Sebije Izetbegović vode pod jednim brojem 836, kako navodi raport.ba u svom tekstu o diplomi Izetbegovićeve. Sa Fakulteta dodaju da novi inspekcijski nalaz neće promijeniti stav Vijeća kojeg su ranije donijeli.

“Uvidom u studentske dosjee konstatovano je da se dva navedena dosjea studenata postdiplomskog studija ne vode pod istim brojem, a vođenje matičnih knjiga studenata postdiplomskog studija je bilo predmet inspekcijskog nadzora još 22.10.2009. godine kada je utvrđeno da se iste nisu vodile uredno”, navedeno je u odgovoru Medicinskog fakulteta u odgovoru za N1.

Pitali smo pod kojim se brojevima vode.

“Dosije postdiplpmskog studija prof. Izetbegović se vodi pod brojem 836/90. Broj dosjea drugog studenta je 836/91, s tim da se u tom dosjeu dokumentacija vodi pod brojem 847/91, što je nelogično. Iz navedenog je jasno koliko neuredno je vođena dokumentacija postdiplomskog studija u tom periodu”, dodala je u odgovoru za N1 dekanesa Medicinskog fakulteta Amina Valjevac.

Podsjećamo Vijeće Medicinskog fakulteta na hitnoj sjednici potvrdilo je nalaz Ad hoc Komisije da je s dokumentima Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a koje traži Senat Univerziteta u Sarajevu – sve u redu. Na ćelu komisije nalazila se Enra Suljić, koja se u javnosti kotira kao bliska saradnica Izetbegovićeve.

“Inspekcijski nalaz ne mijenja činjenice prezentirane u izvještaju na osnovu kojih je Vijeće Medicinskog fakulteta zauzelo stav povodom Izvještaja Ad hoc komisije”, navode sa fakulteta.

Ranije danas, N1 je dobio odgovor iz ordinacije doktora Senada Sarića, doktora koji koji je na Medicinskom fakultetu zaveden pod brojem 836.

“Zatečeni smo i iznenađeni natpisima u medijima o nalazu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove kojim je utvrđeno da je zloupotrebljen broj upisnice prim.mr.sci.dr.med.Senada Sarića te ovim putem želimo da podcrtamo da prim.mr.sci.dr.med. Sarić je cjelokupno školovanje, uključujući magistrat te specijalistički staž obavio u skladu sa svim zakonskim načelima, potpuno uredno, sa svim dokazima koji su lahko provjerljivi i dostupni nadležnim organima za provjeru”, naveli su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare