Mediji u Italiji: Ibrahimović želi Tudora za trenera Milana

Vijesti 20. sep 202415:38 0 komentara
Foto: REUTERS/Ciro De Luca

Milan je u novu sezonu Serie A ušao s pobjedom, dva remija i jednim porazom.

Kad se tome nadoda poraz 1:3 protiv Liverpoola na početku Lige prvaka, nije iznenađenje što talijanski mediji počinju špekulirati o mogućoj smjeni trenera Paula Fonsece. Istovremeno se raspravlja i o njegovim potencijalnim nasljednicima, a među imenima se spominje Igor Tudor.

Iako Tudor nije glavni kandidat za tu poziciju, uživa podršku klupske legende Zlatana Ibrahimovića. Slavni Šveđanin, koji je prošle sezone završio igračku karijeru upravo u dresu Milana, sada u klubu obnaša ulogu posebnog savjetnika za sportska pitanja i navodno favorizira Tudora.

Ibrahimović, kao posebni savjetnik u Milanu, koristi svoju poziciju za iznošenje osobnih mišljenja o ključnim funkcijama u klubu, uključujući trenersku. Prema talijanskim medijima, u slučaju smjene Fonsece, vidi Tudora kao idealnog kandidata za oživljavanje momčadi i povratak na stare staze slave.

Ibrahimović i Tudor poznaju se iz zajedničkih dana u Juventusu, a Šveđanin ga cijeni zbog karaktera i stručnosti. Također, Tudor se spominje kao najpovoljniji izbor, s mogućim ugovorom do kraja sezone i opcijom produženja na još godinu dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!