Mehmedović: Bosanski politički front mora se objediniti zarad očuvanja države BiH

Vijesti 04. jan 202415:50 0 komentara
N1

Dojučerašnji visoki zvaničnik SDA Šemsudin Mehmedović osnovao je novu političku partiju "Naprijed". Inicijativni sastanak odbora nove stranke zakazan je za 17 sati u Sarajevu.

Sastanak će, na neki način, biti potvrda svega onoga što je predstavljeno dan ranije, na sjednici Osnivačke skupštine, koja je održana u Tešnju. S novom političkom platformom Mehmedović je najavio učešće na predstojećim Lokalnim izborima.

Pročitajte još:

“Imamo ambiciju da na Lokalnim izborima osjetimo puls građana BiH, da vidimo da li je to zapravo ono što građani očekuju ili nije. Tako da ćemo imati putokaz za Opšte izbore”, kaže Mehmedović.

Ima li mjesta za, eventualne, koalicije?

“Ako pogledate našu političku platformu, na zadnjoj strani upravo preferira savez političkih stranaka u očuvanju države BiH, uravnoteženu spoljnu politiku BiH, multivektorsku politiku, koja bi bila balans između Istoka i Zapada, a ne opredjeljenja jesmo li za Istok ili Zapad. Posebna briga je o mladima, motivacija mladih za ostanak u BiH jer kome ćemo voditi politiku ako ne bude stanovništva u BiH. Uz zelenu agendu, tržišnu ekonomiju, tu je i bezbjednosna politika…”, ističe Mehmedović.

Svakako, kako naglašava, zarad očuvanja cjelovitosti države BiH, bosanski politički front mora se objediniti.

“A to, zapravo, jeste suština Nove bosanske politike, odnosno, političke platforme koja se tako zove”, pojašnjava Mehmedović.

Da li je to realno, s obzirom na to da raniji pokušaji nisu uspjeli?

“Zato sam rekao da mi želimo da budemo potpuno drugačiji na političkoj sceni u BiH, odnosno, želimo dijalog, želimo razgovore, želimo da razgovaramo sa svima koji nešto znače u ovoj zemlji”, zaključuje Mehmedović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!