Mijatović o optužbama Vukanovića: Da nije tužno bilo bi smješno

Vijesti 17. jun 202218:25 > 18:53 12 komentara
Vojin Mijatović (F.Z./N1)

Da nije tužno bilo bi smješno, kratko je za N1 prokomentarisao potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović niz optužbi koji je na njegov račun iznio poslanik u NSRS-u Nebojša Vukanović.

Vukanović je u emisiji Dan uživo na N1 kazao kako je Mijatović, koji se kandidovao za člana državnog predsjedništva iz Republike Srpske, ustvari kandidat SNSD-a. Poslanik je optužio potpredsjednika SDP-a da je lažni bh. patriota koji “ekavicom priča kao Bosanac o Bosni i Hercegovini i pokušava odvući dio bošnjačkih glasova, koji bi inače glasali za opoziciju”.

Tu se Vukanović nije zaustavio nego je “ekskluzivno” za N1 kazao kako je Mijatović svojevremeno, prilikom jedne službene posjete Kini, tražio da se sa stola ukloni državna zastava BiH, a da ostane samo zastava entiteta.

Mijatović je u odgovoru na ove optužbe kratko za N1 kazao: “Da nije tužno bilo bi smješno”.

Podsjećamo, Mijatović je nedavno u programu N1 kazao da samo jedinstvena BiH donosi bolji život i veće plate građanima i njihovoj djeci. “Želim gledati BiH bez entiteta, kantona, 300 političara… i tad će prosječna plata biti 5.000 maraka, a prosječna penzija dvije ili tri hiljade KM kao svuda u EU”, poručio je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare