Mijatović: SDA da se pomiri da od utorka ide u opoziciju

Vijesti 23. nov 202218:15 1 komentar
N1

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat Pokreta za državu za delegata u Domu naroda PS BiH, kazao je danas da "ono što odluče organi SDP-a za nas je amin". Dodao je kako njegova stranka ne bježi od odgovornosti.

Komentarišući navode Edina Ramića, jednog od predstavnika Pokreta za državu, koji je za N1 kazao da SDA neće SNSD-u dati famoznog četvrtog delegata u Domu naroda, ali da “SDP mora odlučiti šta želi”, Mijatović je odgovorio sa riječima “kamo sreće da su svi u SDA kao Edin Ramić”.

“Ramić je dao ogroman doprinos u pravljenju Pokreta, kamo sreće da su svi u SDA kao on ova zemlja bi bila bolja. Svih pet naših poslanika kandidovali su mene. U međuvremenu nešto se desilo u SDA. Istina je jedna – Pokreta za državu će biti sa SDA ili bez njih. Moraju se pomiriti sa činjenicom da od utorka idu u opoziciju i nema razloga da koriste ovu situaciju da prave bypass. To je nekorektno”, zaključio je potpredsjednik SDP-a BiH.

Mijatović je ocijenio da se “ne treba praviti šizofrenija” od izbora državnih delegata iz entiteta Republika Srpska i da će biti života, ali i blokada, i nakon te sjednice koja će se održati 30. novembra.

“Pokušat ćemo uvjeriti opoziciju u RS da su u krivu i da je realna situacija da imamo 1+1 u Domu naroda (po jednog delegata iz opozicije i Pokreta za državu)”, kazao je on odbacivši navode pojedinih političara da je Dodikov čovjek.

“Ja sam SDP-ov i Nerminov (Nikšić) čovjek”, dodao je na kraju Vojin Mijatović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare