Mijatović želi UIO za SDP: Ako SNSD-u damo to, onda daj da im damo i sve ostalo

Vijesti 03. feb 202315:15 2 komentara
F.Z./N1

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović danas je komentarisao poziciju direktora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH) navodeći da ona ne smije pripasti kadru koji dolazi iz SNSD-a.

Naime, kako kako pišu mediji, među kojima je i Mondo RS, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a, potvrdio je da bi Tegeltija mogao biti direktor UIO umjesto Mira Džakule koji je na toj poziciji već deceniju.

S obzirom na to da je Dodik rekao i to da nije još o tome razgovarao sa Tegeltijom te da još ništa nije dogovoreno, ukoliko on pristane, onda bi u narednih nekoliko mjeseci mogao podnijeti ostavku na funkciju ministra finansija i trezora BiH na koju je imenovan nedavno. Govorili se i o tome da bi ga na toj ministarskoj poziciji mogao zamijeniti kadar SNSD-a iz Istočnog Sarajeva.

Međutim, ta ideja se ni na koji način ne dopada Mijatoviću koji smatra da bi funkcija direktora UIO BiH trebala pripasti opoziciji okupljenoj oko SDP-a.

“Ukoliko se neki zaigraju pa i UIO daju SNSD-u, onda daj da im damo sve ostale pozicije. UIO mora pripasti koaliciji oko SDP BiH”, naveo je Mijatović.

Zatražio je da se na vrijeme stane sa trgovinom države.

“Nije BiH ničija đedovina. Ovdje ću stati radi mira u kući, ali upozoravam, puno je neke pjesme ponijela”, zaključio je Mijatović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare