Milan Miličević, Milan Sitarski i Zlatko Mijatović u Danu uživo

Vijesti 29. maj 202413:09 0 komentara
N1

U Danu uživo donosimo reakcije na imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud Bosne i Hercegovine. Pratimo i nastavak zasjedanja Nardone Skupštine Republike Srpske, kao i nove detalje vršnjačkog nasilja u sarajevskoj školi Behaudin Selmanović kada su povijeđena dva učenika. Tu su vijesti iz regije i svijeta.

Zašto je Zakon o “stranim agentima” povučen iz procedure Narodne Skupštine Republike Srpske i da li je vjerovati vlastima u ovom entitetu da će biti vraćen u parlamentranu proceduru nakon dorade? Kako će SDS i pod kojim imenom nastupiti na predstojećim lokalnim izborima? Hoće li dobiti još jedan načelnički mandat u Tesliću – u Danu uživo govori Milan Miličević, predsjednik SDS-a.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH imenovao Marina Vukoju u Ustavni sud BiH. Nakon burne sjednice donosimo reakcije. Njegov izbor analiziramo i kroz pravne činjenice. Koliko je on dobar kandidat s obzirom na kompetencije i da li treba da bude izbor sudija Ustavnog suda političko pitanje?

U komentaru aktuelnih tema sa nama danas Milan Sitarski, član stručnog tima Instituta za društveno-politička istraživanja iz Mostara. Razgovaramo o političkim i društvenim dešavanjima u BiH, kako gleda na izbor Marina Vukoje u Ustavni su BiH, državnoj koalciji, ali i dešavanjima u NSRS.

Vlada Kantona Sarajeva usvojila godišnji plan provođenja Programa razvoja male privrede za ovu godinu. Šta sve ovaj plan predviđa, koji sve programi su obuhvaćeni i koliko je sredstava izvojeno – pitamo Zlatka Mijatovića, ministra privrede Kantona Sarajevo.

Ove srijede sa vama je Ena Branković. Budite uz N1 od 16:15.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!