Milan Petković, Zdravko Marošević i Adi Selman u “Danu uživo”

Vijesti 18. jul 202412:55 0 komentara
N1

U novom izdanju "Dana uživo" pratimo sjednicu Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, naši reporteri izvještavaju o potrazi za napadačem koji je prethodne noći u Loznici ubio jednog policajca, a drugog ranio, govorimo o propasti Nacionalne biblioteke, ali i drugih kulturnih institucija zbog nebrige vlasti...

Je li budžet, koji je prekjuče po hitnom postupku usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i koji će sutra pred Dom naroda, čisto potrošački, može li se vladajuća koalicija složiti oko nekih drugih tema, osim oko podjele novca, ko je kriv što zemlja ostaje bez prve tranše od 70 miliona evra bespovratnih sredstava iz Plana rasta, jesu li uzdrmani odnosi unutar vladajuće koalicije u RS – pitamo Milana Petkovića, potpredsjednika Ujedinjene Srpske i poslanika ove stranke u Predstavničkom domu državnog Parlamenta.

Hoće li nedavna odluka Ustavnog suda BiH o prenamjeni šumskog zemljišta u Varešu ugroziti privredni oporavak ove lokalne zajednice, zašto smatra da ne može postojati znak jednakosti u slučajevima državnog zemljišta na Jahorini i u Varešu, je li u sve prste umiješala politika – za “Dan uživo” govori načelnik opštine Vareš Zdravko Marošević.

Srbiju, ali i BiH trese litijumska groznica. U Beograd sutra dolazi nemački kancelar Olaf Šolc, kako bi sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem potpisao memorandum koji se, između ostalog, tiče iskopavanja litijuma. Nedavno je i Narodna skupština Republike Srpske usvojila izmjene Zakona o geološkim istraživanjima kojim za odobravanje istraživanja mineralnih sirovina više neće biti potrebna saglasnost lokalne samouprave, kao ni mišljenje o procjeni uticaja na životnu sredinu. Šta o tome kažu ekološki aktivisti, mogu li građani spriječiti otvaranje rudnika koji bi za sobom ostavili samo pustoš? Ovo su teme o kojima razgovaramo sa Adijem Selmanom, aktivistom “Karton revolucije”.

Banjalučka Mjesna zajednica Piskavica već drugu sedmicu je bez vode. Građani negoduju, najavljuju i proteste. Naši reporteri su na licu mjesta, provjeravamo kako se stanovništvo naselja snalazi bez vode u ovim vrelim ljetnim danima, ali i šta nadležni preduzimaju da problem riješe.

Sa vama od 16:15 do 18:15h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!