Miletić: Špirić ne govori istinu, da su željeli usvojili bi zakone

Vijesti 04. okt 202212:50 1 komentar
Zlatko Miletić / N1/F.Z.

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebao je danas na hitnoj sjednici razmatrati Izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost i Izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH. Medijima su se obratili predsjedavajući Nikola Širić i delegat Zlatko Miletić.

Delegat u Domu naroda PS BiH Zlatko Miletić kazao je kako predsjedavaići Nikola Špirić (SNSD) nije upravu kada kaže da je preuranjeno za održavanje hitne sjednice i da je sve postizborna kampanja, kako bi se usvojili zakoni o akcizama i PDV a o kojima se danas trebalo raspravljati na otkazanoj hitnoj sjednici na kojoj se nisu pojavili delegati iz reda srpskog naroda.

Špirić: Nije uredu da zakone donose oni kojima je mandat istekao

“Mislim da ne postoje prepreke da se danas ovi zakoni usvoje. I ne slažem se sa gospodinom Špirićem da je ovo kao postizborna kampanja. Da su zaista željeli to uraditi mogli su to uraditi bez izgovora. Vrtimo se u začaranom krugu. Ja imam pritisak kada je u pitanju američka administracija koja na kaplaju stavlja na “crne liste”. Sramota je da to radi američka administracija i da to treba da rade institucije države. Moramo postaviti neka druga pravila odgovornosti da u novom mandatu uspostavimo pravdu u BiH”,  kazao je Miletić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad