Miličević: Imunitet od Schmidta da, ali ne za kriminal i korupciju

Vijesti 10. dec 202313:20 0 komentara
N1

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije i zloupotreba položaja. Poručio je to Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

“Slažem se da imunitet od krivičnog gonjenja imaju svi funkcioneri s javnim ovlašćenjima za provođenje zakona Narodne skupštine Republike Srpske kojim se odbacuju oktroisani stavovi Kristijana Šmita, koji nije imenovan u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom, ili zakoni OHR-a generalno. Ali, nedopustivo se skrivati iza Šmita da bi se legalizovao kriminal”, stav je predsjednika SDS-a Milana Miličevića o Nacrtu zakona o imunitetu koji će se naći na sjednici Narodne skupštine.

Iza borbe za Republiku Srpsku i njena dejtonska ovlaštenja, ističe on, ne smiju se skrivati kriminalne namjere.

”Prihvatamo da svi imaju imunitet od Kristijana Šmita i OHR-a, ali ćemo se i usprotiviti da ministri imaju imunitet za kriminal i korupciju. Dakle, ako je predlagaču zakona stalo da zaštitimo Republiku Srpsku od samovolje Kristijana Šmita, da ne dozvolimo njenu derogaciju nametanjem nelegalnih zakona, kao i da zaštitimo sve one koji kroz obavljanje svojih poslova realizuju takve akte Narodne skupštine, onda će prihvatiti brisanje imuniteta za krivično gonjenje po svim pitanjima u okviru dužnosti”, objašnjava predsjednik SDS-a Milan Miličević.

Ukoliko to odbiju, zaključuje on, onda će pokazati po ko zna koji put da je njihov patriotizam lažan i da ga zloupotrebljavaju samo radi lične koristi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!