Miličević: SDS neće ispuniti očekivanje lidera SNSD Milorada Dodika, idemo na izbore

Vijesti 01. jun 202415:01 > 20:13 0 komentara
N1

"Sramno" - tako odluku CIK-a da ne odobri učešće SDS-u na predstojećim lokalnim izborima nazivaju u ovoj stranci.

“Svaki član CIK-a koji je digao ruku za ovu odluku treba da se srami te odluke i da dobro razmisli sa kakvim će obrazom izaći pred građane”, rekao je predsjednik SDS Milan Miličević na konferenciji za medije u Banjaluci.

On kaže, SDS će bez obzira na sve izaći na predstojeće izbore. Kaže, odluku su dočekali spremno i poručuje da nema problem s tim da otvoreno kaže ko je kriv.

“Iza ovoga stoji svjesna, namjerna ili nenamjerna aktivnost koja je dovela do ovoga a koja je nastala na relaciji OFAC-a, dakle SAD, OHR i vlasti u Republici Srpskoj”, rekao je Miličević.

On je istakao da u ranijem periodu, prethodba rukovodstva stranke nisu vidjeli problem zbog činjenice da je SDS na listi OFAC-a, ali da je sadašnje rukovodstvo pokrenulo proceduru skidanja sa crne liste. Dodao je kako između SDS i Republike Srpske stoji znak jednakosti.

“Čemu ovo vodi i šta je zamislio čovjek ili tim koji radi na ovome. Šta je krajnji cilj, uništiti SDS ili uništiti uporedo i Republiku Srosku”, upitao je Miličević.

On je pozvao članstvo i simpatizere stranke da emotivni naboj preusmjerenu borbu na predstojećim izborima.

Glavna poruka je da je odluka CIK-a udar na demokratiju, ali i da će SDS iskoristuti mogućnost za žalbu u roku od 48 sati. Od OHR-a kao donosioca odluke od nametanju izbornog zakona traže autentično tumačenje člana 15.1b na koji su se, prilikom donošenja odluke, pozvali i članovi CIK-a.

Dodik prebacio “lopticu” na SDS: Miličević da zakaže sastanak i da se sve partije koje su se prijavile na izbore povuku

Miličević je istakao kako SDS neće ispuniti očekivanje lidera SNSD Milorada Dodika koji je pozvao SDS da pozove na zajednički sastanak sve političke subjekte iz RS koji su se prijavili na izbore kako bi se usaglasili dalji koraci ka donošenju Izbornog zakona Republike Srpske po kojem bi onda svi učestvovali u izbornoj trci u RS.

“Isti taj SNSD se prijavio na izbore CIK-a kojeg ne priznaje, po zakonu koji ne priznaje koji je nametnut Od strane visokog predstavnika kojeg ne priznaje”, dodao je.

SDS je kako bi osigurao učešće na izborima poslao prijave i za novi politički subjekt SDS Volja naroda, ali ta prijava nije potpuna kako je rečeno juče na sjednici CIK-a i stranci je dat rok od 48 sati za dopunu prijave. Rukovodstvo stranke na konferenciji za medije nije saopštilo šta je konkretan problem sa novim političkim subjektom, ali je istaklo kako su već reagovali prema CIK-u.

Više u prilogu Mladena Vujinovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!