Miličević za N1 o odluci CIK-a: Frapiran sam, ovo je nečuveno! SDS će izaći na izbore

Vijesti 31. maj 202416:17 0 komentara
Milan Miličević (N1)

Milan Miličević, predsjednik SDS-a danas je za N1 prokomentarisao odluku CIK-a da ovoj partiji zabrani učešće na ovogodišnjim izborima. Kazao je da je odluka nečuvena i da će SDS naći način da izađe na izbore.

“Imamo još uvijek nezvanične informacije da je SDS-u odbijena ovjera prijave za izbore zbog nepostojanja računa iako smo mi po ovlaštenju predali račun generalnog sekretara na osnovu kojeg smo i uplatili taksu za učešće na izborima”, kazao je Miličević i dodao:

“Ja sam zaista frapiran time da su članovi CIK-a donijeli ovakvu odluku. To je nečuveno da se političkom subjektu koji nije zabranjen, zabrani izlazak na izbore pod imenom SDS. To je nedemokratski, mislim da nije ni po zakonu. Iskoristit ćemo sve pravne lijekove da uložimo žalbu na ovakvu odluku”.

CIK odbio prijavu SDS-a za učešće na izborima

Kazao je još da će SDS naći način da izađe na izbore.

“SDS će izaći na izbore, da li nakon žalbenog roka i prihvatanja kandidature. To je nečuveno da se nešto dešava u jednom demokratskom društvu i diskriminiše jedna značajna politička partija i veliki broj ljudi oko 100.000 kojima je zabranjeno da iznesu svoj politički stav. Neće nas to zaustaviti da izađemo na izbore”.

Inače, na 28. hitnoj sjednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) razmatrana je samo jedna tačka dnevnog reda, a koja se odnosi na “izvještaj o izvršenim provjerama političkih subjekata za učešće na lokalnim izborima 2024. godine”. Između ostalog, razmatrana je i prijava stranke SDS koju su članovi kolegija CIK-a odbili.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!