Ministar Katica nakon obračuna, pucnjava i bombi: MUP KS radi dobar posao

Vijesti 15. feb 202211:48 > 12:10
N1

Kriminalno podzemlje je uznemireno nizom akcija policijskih agencija u BiH, i to se odražava na ulicama Sarajeva smatra ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica. U razgovoru za N1 Katica uvjerava da MUP KS radi dobar posao, dodaje da posljednji događaji uznemiravaju građane, ali da se policija stavlja u koštac sa kriminalom.

“Policija radi dobar posao, posebno sa aspekta borbe protiv kriminala, sve što se dešava u BiH u tome učestvuje MUP KS, sarađuje sa policijskim agencijama, i istražuje krivična djela koja uznemiravaju kriminalno podzemlje zbog čega, na neki način i imamo ove ekscese na području KS”, rekao je ministar Katica u razgovoru za N1.

Pitali smo ministra Katicu da li se dovoljno čini na zaštiti građana i da li osjeća ličnu odgovornost.

“Sa aspekta ministra unutrašnjih poslova mogu reći da smo obezbjedili sve neophodne uslove za rad Uprave policije, znate da smo opremili rekordni budžet za opremanje, primamo nove policijske službenike. Pokušavamo na svaki mogući način dovoljno kapacitirati Upravu policije MUP-a KS, kako bi se mogli hvatati u koštac sa ovakvim problemima”, odgovorio je ministar.
Teško je procjeniti na koji način će se situacija razvijati kaže ministar unutrašnjih poslova KS, kaže potrebno je gledati širu sliku, a na njoj se može vidjeti niz velikih akcija na području cijele BiH koje se sprovode protiv organizovanog kriminala. To ima svoje poslijedice, a neke od njih su i slučajevi koji su zabrinuli građane Kantona Sarajevo.”

“Ovo su možda poslijedice koje mi vidimo na lokalnom nivou, ali svakako ovu problematiku treba gledati i šire, vidjeti činjenicu da se policija u cijeloj BiH suprostavlja kriminalitetu, posebno u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga”, zaključio je Katica.

Sinoć su u Kantonu Sarajevo odjeknule dvije eksplozivne naprave, jedna u Vogošći, a druga na Pofalićima. Ovi incidenti, nakon dva ubistva na ulicama Sarajeva, dodatno su uznemirli javnost.

Dvije bombe u samo nekoliko sati: Eksplozivna naprava sinoć bačena i u Vogošći

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad