Ministar Milunović osudio incident tokom služenja parastosa u Stogu

Vijesti 13. sep 202116:00 1 komentar
Srna

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS najoštrije osuđuje incident zbog isticanja zastava Islamske države i pokliča 'Alahu ekber' tokom ceremonije polaganja cvijeća i parastosa ispred spomen-krsta kod Crkve Svetog Đorđa u Stogu.

Incident se, kako je rečeno iz ministarstva, dogodio u petak, 10.septembra, u okviru obilježavanja 26 godina od progona 1.920 srpskih porodica sa područja Vozuće, doline rijeke Krivaje i južnog Ozrena.

“Ovakvo neprimjereno i sramno ponašanje grupe ljudi u automobilima koji su ometali parastos u Stogu s ciljem zastrašivanja i onemogućavanja Srba da dostojanstveno odaju počast žrtvama i namjerom da se neki od njih vrate na svoja vjekovna ognjišta u Vozući, dolini rijeke Krivaje i južnog Ozrena, kao i nepoštovanje brojnih žrtava”, rekao je ministar iz RS Duško Milunović.

Dodao je kako je “sve izgledalo još sramnije i dodatno uznemirujuće jer se incident dogodio u prisustvu policijskih službenika Federeacije BiH koji su obezbjeđivali skup ‘Stazom egzodusa'”.

“Ministarstvo će protiv NN izvršioca Kantonalnom MUP-u podnijeti krivičnu prijavu”, rekao je Milunović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare