Ministarstvo odbrane: Nije provedena anketa u Oružanim snagama

Vijesti 15. okt 202112:23 > 12:27 6 komentara
N1

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine objavilo je danas kako nije "provedena nikakva anketa" unutar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine o eventualnom istupanju jednog dijela pripadnika OS BiH iz sistema.

“Povodom medijskih objava o navodno provedenoj anketi unutar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine o eventualnom istupanju jednog dijela pripadnika OS BiH iz sistema, obavještavamo javnost da nikakva zvanična anketa nije provedena u odbrambenom sistemu”, saopšteno je iz MO BiH.

“Provođenjem takve ankete došlo bi do kršenja Zakona o odbrani BiH i Zakona o službi u OS BiH, što predstavlja elemente krivičnog djela. Oružane snage BiH su apsolutno posvećene izvršavanju zakonom definisanih misija i zadataka i usmjerene su daljnjoj profesionalizaciji i modernizaciji”, istakli su iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, član Presjedništva BiH Milorad Dodik je nakon sastanka sa ambasadorima u BiH kazao kako je provedena anketa među srpskim pripadnicima Oružanih snaga.

“Otkrit ću šta smo planirali – 80 posto pripadnika OSBiH, Srba, spremno je da nakon donošenja zakona napusti Oružane snage i uključi se u nove snage, a ovih 20 posto nismo stigli anketirati. Ovi koji dođu imat će iste plate i sve uslove”, poručio je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare