Ministarstvo vanjskih poslova BiH: Nema informacija o bh. građanima pogođenim zemljotresom u Maroku

Vijesti 09. sep 202310:40 0 komentara
Said Echarif/Anadolija

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine objavilo je da trenutno nema informacija o bh. građanima pogođenim zemljotresom u Maroku.

“U slučaju potrebe, građani BiH se mogu obratiti Ambasadi BiH u Madridu, Kraljevina Španija, na broj telefona +34915750870 ili putem e-maila na [email protected]”, navode iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Dodaju da je potrebno navesti ime, adresu u BiH, broj pasoša BiH, lokaciju u Maroku i potrebne kontakt podatke za pomoć.

“Dodatno, možete se obratiti Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine putem e-maila na [email protected] za dalju podršku”, navode iz Ministarstva.

Najmanje 632 osobe su poginule, a 392 su povrijeđene u snažnom zemljotresu koji je pogodio Maroko, saopštilo je u subotu Ministarstvo unutrašnjih poslova zemlje.

Smrtni slučajevi u zemljotresu magnitude sedam zabilježeni su u više regiona, uključujući provincije Al Hauz i Marakeš, kao i gradove Ouarzazate, Azilal, Chichaoua i Taroudant, navodi Ministarstvo u saopštenju.

Ovo je najsnažniji zemljotres koji je pogodio ovu sjevernoafričku zemlju u posljednjih sto godina, saopštio je Nacionalni institut za geofiziku Maroka.

Geološki zavod Sjedinjenih Američkih Država (USGS) saopštio je da je epicentar potresa, koji se desio nešto poslije 23 sata po lokalnom vremenu, bio 75 kilometara jugoistočno od Marakeša, na dubini od 18,5 kilometara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!