Ministarstvo vanskih poslova Crne Gore odgovorilo institucijama BiH u vezi sa skandalom tokom posjete Dodika

Vijesti 04. mar 202412:36 0 komentara
X/Andrija Mandić

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore odgovorilo je na protestnu notu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine jer tokom posjete Milorada Dodika Skupštini Crne Gore nisu ispoštovane procedure niti je bila postavljena zastava BiH.

Iz MVP Crne Gore ističu kako nisu učestvovali u organizaciji i pratećim protokolarnim aktivnostima u vezi s posjetom predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika te da su posjetu organizovale službe Skupštine Crne Gore na čelu s Andrijom Mandićem.

N1

“Ministarstvo koristi ovu priliku da obavijesti da je Skupštini Crne Gore, zvaničnim putem, ukazano na učinjeni propust kada pored entitetske, nije istaknuta državna zastava BiH. Ministarstvo ponavlja da Vlada Crne Gore u potpunosi podržava cjelovitost, suverenitet i teritorijalni integritet BiH, kao i njena državna obilježja, zastavu i istorijski kontinuitet. Ministarstvo izražava očekivanje da pomenuti događaj neće uticati na prijateljske i dobrosusjedske odnose Crne Gore i BiH”, naveli su u dopisu MVP Crne Gore.

Građani Crne Gore protestvovali zbog posjete Dodika: “On nije put u Evropu”

U odgovoru se navodi da Vlada Crne Gore podržava cjelovitost, suverentitet i teritorijalni integritet BiH kao i sva državna obilježja i historijski kontinuitet u nadi da ovaj događaj neće utjecati na prijateljske i dobrosusjedske odnose BiH i Crne Gore.

Dodik ponudio Crnoj Gori da sa RS potpišu sporazum o specijalnim vezama: Želim da uđu i u projekt Buk Bijela

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!