Mirko Šarović bio blizak sa Ždralom, 2018. ga čuvao čovjek koji je ubio 12 ljudi

Vijesti 23. feb 202215:28 1 komentar
Đorđe Ždrale (Sud BiH)

Lider SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine optužio je SDS-ove članove koji su visokorangirani da su sarađivali s kriminalcima, a lidera Mirka Šarovića da je blizak s Đorđem Ždralom.

Govoreći o korupciji, Dodik je rekao kako je najveći primjer korupcije i zloupotrebe sistema “što je šef Kabineta ministra bezbjednosti iz prošlog saziva direktno komunicirao s kriminalcima i omogućavao im otvaranje tranši kuda da uvoze i prevoze drogu u BiH”.

“Ima i njihova izjava da je SDS-u dato 3,8 miliona KM do 2018. godine da uđe u izbornu kampanju. O tome se ne piše, to nije korupcija. Da su dobili izbore, imali bi vlast narkomana i ostalih”, rekao je Dodik.

Naveo je i to kako je Mirka Šarovića, dok je bio predsjednik Republike Srpske, čuvao “čovjek koji je profesionalni ubica optužen za 12 ubistava, a da ga sada traži Interpol”.

Istakao je i kako mu se obratilo desetero ljudi koji su zabrinuti bog toga što je Đorđe Ždrale na slobodi.

“Mi u Istočnom Sarajevu pokušavamo izbaciti sve kriminalne grupe. On nije trebao izaći. A svi s kojima sam razgovarao, bilo ih je preko 10, mi kažu da je s njim bio blizak Mirko Šarović”, rekao je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad