Mirza Teletović: Istina je sve što je kazao Željko Komšić

Vijesti 23. jun 202121:10 > 22:53 4 komentara

Mirza Teletović, predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, istakao je kako ima sjajnu saradnju sa članovima Predsjedništva BiH. U Pressingu je kazao kako je istinita izjava Željka Komšića da je pomogao Savezu koliko je mogao.

N1: Da li je pomogla država?

Mirza Teletović: Država pomaže koliko može. Razumijem ljude koji nam nisu mogli pomoći zbog pravnih stvari i uređenja.

Naši košarkaši prije osam godina putovali su od svoga novca? Do kada će to biti praksa?

To je jedan problem koji se vuće dugi niz godina. I danas to nije riješeno. Ali, imamo sada za ministra Samira Avdića koji je došao u kantonalno ministarstvo sporta i on se razumije u košarku. Nadam se da će u budućem vremenu biti više ljudi koji su iz sporta. I razumiju se u sport.

Glasnogovornik Ženske košarkaške reprezentacije BiH Hajrudin Prolić u programu N1 direktno je prozvao člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da se kiti uspjehom naših košarkašica. Komšić je reagovao i kazao da je uradio što je mogao. Vi ste u svojoj izjavi kazali kako Savez ima izuzetnu saradnju sa Komšićem i Šefikom Džaferovićem. Kako su vam oni konkretno pomogli?

Članovi Predsjedništva BiH bili su od početka saglasni da se pomogne Košarkaški savez. Bili su uvijek afirmativni. Ja kada Komšića nazovem u 23:30 i zatražim mu pomoć, on se javi i kaže da hoće. Isto tako i Džaferović. Rade ono što su u mogućnosti. Znate da mngoe stavri zavise i od Vijeća ministara i drugih ljudi. Komšić je (u svojoj reakciji) rekao ono što je istina. On jednostavno nije mogao pomoći jer nije usvojen budžet.

Šta je sa trećim članom Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom?

Dodik je bio inicijator tog programa, da se pomogne košarci u Bosni i Hercegovini. Hoću da naglasim da to nije bila pomoć samo za košarku, nego i za ostale sportove. Bio sam lično kod njega. On je izrazio želju da pomogne košarci. Da riješi probleme u Košarkaškom savezu. Dosta smo dobro riješili mnoge dugove, otkrio je Mirza Teletović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare