Mještani protestovali zbog nestašice vode, Stanivuković ih pozvao na piće

Vijesti 24. jun 202214:07 0 komentara
N1

Mještani banjalučkog naselja Donja Kola okupili su se danas na protestu ispred Gradske uprave i Vodovoda tražeći rješenje problema vodosnbdijevanja njihovog naselja. Gradonačelnik Draško Stanivuković pozvao ih je u Gradsku upravu “da popiju nešto i okrijepe se”.

“Bili smo i ispred Vodovoda. Mi vodu plaćamo redovno, ali je nemamo već dva mjeseca”, rekao je Srđan Ćutković predsjednik Savjeta mjesne zajednice koji je predvodio nezadovoljne građane koji su pitali gradonačelnika zbog čega im nisu poslali cisterne s vodom koje im je obećao na sastanku održanom prije 10-ak dana.

“Ja sam ih zvao i rekli su da moramo platiti cisterne. Samo želimo da ih dovezu, kako su i rekli, 25 cisterni sedmično. Nadamo se da će to biti riješeno”, rekao je Ćutković.

Gradonačelnik je okupljenima poručio kako radovi na rješavanju problema vodosnabdijevanja počinju u avgustu ove godine, ali i kako grad ima ograničen broj cisterni koje šalju i u druga naselja. Okupljene građane upitao je kako napreduju radovi, poput krčenja, a potom ih je pozvao u prostorije Gradske uprave da “nešto popiju”.

“Uhvatili smo se u koštac sa ovim problemom za koji je, zajedno sa igradnjom puta, potrebno izdvojiti preko milion maraka. Radovi na rješavanju pitanja vodosnabdijevanja počeće nakon što završi tenederska procedura, te bude izabran najpovoljniji ponuđač, a računamo da je realno da to bude u avgustu”, poručio je Stanivuković koji je istakao i kako je skup politički obojen.

Ranije su mještani protestovali i ispred “Vodovoda”, gdje im se obratio vršilac dužnosti direktora tog preduzeća Predrag Duduković, koji je rekao kako problem vodosnabdijevanja traje 20 godina i kako “Vodovod” u to njihovo naselje cisterne šalje svakog dana.

N1

”Kapacitet bazena nije dovoljan kada je suša, odnosno kad je povećana potrošnja, jer ljudi zalijevaju plantaže i bašte i ne troše racionalno vodu. Taj problem rješava se izgradnjom novog bazena i to je u planu, ali u trenutnoj situaciji, Vodovod isporučuje cisterne sa vodom“, rekao je Duduković ukazujući i na neracionalno trošenje vode.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!