Mladen Grujičić proglasio pobjedu, poslao poruku Bošnjacima

Vijesti 21. feb 202120:40 > 20:47 14 komentara
N1

"Ne bih da budem prepotentan, ali pobjeda je proglašena i 15. novembra i sada", istakao je Mladen Grujičić večeras u Srebrenici nakon što su zatvorena birališta u tome gradu.

“Učinili smo da sve da izbore ponovimo kako je moguće, i nisam imao informaciju da je bilo problema. Izbori su protekli u najboljem redu i zahvaljujem se i Bošnjacima i Srbima koji su izašli da glasaju”, rekao je Grujičić u svome obraćanju na večerašnjoj pres-konferenciji.

Rekao je i da bojkot nije uspio, komentarišući izjavu Sadika Ahmetovića iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” u kojoj je za N1 rekao da bojkot jeste uspio.

“Preko 200 Bošnjaka je izašlo na izbore i to onih smjelih koji ne podliježu ucjenama. S druge strane je bilo ucjena i prijetnji. To ćete vidjeti od Bošnjaka koji će to prijaviti. Nikada nisam rekao nijednom svom radniku da izađe na izbore, pozvao sam javno sve Bošnjake da to urade, jer smatram da je to dobar potez za njih. Na kraju svega ovoga garantujem da će Bošnjaci morati da prihvate svoje osvojene mandate”, rekao je.

Odgovarajući na pitanje novinara šta ako napuste mandate, Grujičić je naveo kako se time šalje poruka da ih je ponovo napustilo rukovodstvo. “Kao u ratu kad ih je napustilo rukovodstvo ‘95 i sad u miru. Neće im se ništa desiti ako ne bude bošnjačkih predstavnika. Ahmetović ne živi ovdje, imao je stan u koji je povremeno dolazio na odmor, sada ni to ne radi. Pojavio se u ovoj inicijativi i vjerovatno će otići kad vidi da je ponovo doživio neuspjeh i oni su potpsiali svoju političku propast i vrijeme je da Bošnajci nađu sebi predstavnika”, komentarisao je.

Kazao je i da je moguće da treći put budu izbori, odnosno da je “sve moguće u Srebrenici i BiH”. “Mislio sam da je ovo nemoguće, ali desilo se. Vjerujem da postoji i trunka neke pravde u ovoj državi i da se neće desiti, ali šta god da se desi ponovo će biti isti rezultat. Smatram da je CIK debelo pogriješio jer je podlegao pritisku. Očekivali su da će se nešto desiti, a desilo se isto, i još ubjedljivija pobjeda”, rekao je.

Kazao je i da je izlaznost Srba bila malo veća nego 15. novembra 2020. Tada je Grujičić osvojio 5.200 glasova a sada očekuje, kako je kazao, 5.300 najmanje. Siguran je Grujičić i da je od 60 Bošnjaka njih 27 glasalo za njega, kako je rekao u svome obraćanju.

Poručio je i da će učiniti sve da građani u Srebrenici imaju posao, obezbijeđenu egzistenciju, i da ima dva miliona gotovih sredstava koje stoje na računu zbog ove situacije zbog koje nisu mogli da raspisuju javne tendere ali da će  se potruditi da ono što je planirano i realizuju.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare