Mladi doktor iz BiH emotivnim dokumentarcem opisao svoj odlazak u Njemačku

Vijesti 29. okt 202110:12 > 10:17 3 komentara
Screenshot

Nermin Mameledžija, mladi doktor, odlučio je biti jedan od mnogih koji su Bosnu i Hercegovinu napustili tražeći bolje uslove rada i života u nekoj od zemalja svijeta. Kofere je spakovao i iz rodnog Turbeta kod Travnika otišao u Njemačku.

Nermin je pripreme za odlazak u Njemačku, rastanak od prijatelja i roditelja objedinio u autobiografski dokumentarac.

Nermin (26) je bio redovan student Stomatološkog fakulteta u Sarajevu, a kako je u opisu dokumentarca napisao, još za vrijeme studiranja je shvatio da za njega nema budućnosti u BiH.

“Zbog toga sam, i prije završetka studija, počeo sa pripremama odlaska u Njemačku, gdje se trenutno nalazim i gdje radim kao stomatolog u jednoj modernoj praksi”, napisao je Nermin.

Pojašnjavajući na koji način je došlo do ovog dokumentarca, Nermin je kazao da je posljednjih godinu i po snimao uspone i padove koji su ga pratili od priprema, pa na kraju i puta za Njemačku.

“Sve sam zatim objedinio u ovaj film. Želio sam se tako na moj način oprostiti od porodice i prijatelja, a ujedno sam smatrao da bi moje iskustvo moglo biti korisno drugim ljudima koji imaju slične ambicije”, naglasio je Nermin.

Iako je, kako kaže, na raspustu između semestara proputovao mnoge zemlje svijeta, ovo je za njega bilo najemotivnije putovanje do sada. To su prepoznali i svi oni koji su pregledali dokumentarac i koji su u komentarima ovom mladom doktoru pružili podršku i istakli da ih je u određenim trenucima rasplakao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare