Mladi Rijad mora na transplantaciju organa: Potrebna pomoć dobrih ljudi

Vijesti 17. feb 202211:50 1 komentar
Rijad Rahmanović

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Rijada Rahmanovića iz Sarajeva koji je slijep i otkazuju mu bubrezi. Za njega je u funkciju stavljen broj 17044, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Rijad je i osoba sa poteškoćama u razvoju. Dijabetičar. Na lijevoj ruci ima sedam, na nogama po šest prstiju. On tri puta sedmično, nekada i četiri ide na dijalizu bubrega.

Sada mu je potrebna transplantacija bubrega, a donor je njegova majka Saliha. Rijadu je potrebna i operacija mokraćnog mjehura prije same transplantacije.

Za ove dvije operacije neophodna su sredstva u iznosu od 14.880 eura (11.600 eura za transplantaciju, a za operaciju mokraćnog mjehura 3.280 eura). Ova sredstva Rijadova porodica ne može prikupiti.

Saliha je izborila mnoge bitke za svog sina i samo ona zna na kakve prepreke je sve nailazila kao majka djeteta sa poteškoćama u razvoju. Pomozimo joj da sa svojim Rijadom dobije i ovu bitku.

Pored poziva na broj 17044, ovom dragom mladiću kojeg život nije mazio, možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, kao i uplatama putem standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare