MO KS: Direktorima preporuka da postupaju u skladu sa uputama policije

Vijesti 25. maj 202211:24 0 komentara
FENA/Ilustracija

Iz Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo oglasili su se povodom dojava u navodno postavljenim bombama u osnovnim školama na području kantona.

“Povodom informacija koje su nam dostavili direktori osnovnih škola, u vezi s dojavama o navodno postavljenim bombama, obavještavamo javnost da je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje u stalnom kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Direktori su dobili preporuku da postupaju u skladu sa uputama policije. Direktori i direktorice imaju ovlaštenje da donesu odluku o režimu nastave za današnji dan, a sve zavisi od konkretnih informacija službenih policijskih lica na terenu u školama. Direktori i direktorice svoju odluku komunicirat će sa roditeljima i starateljima učenika i učenica”, saopštili su iz ministarstva.

Povodom dojava o navodno postavljenim bombama u školama Kantona Sarajevo, danas u 13 sati je zakazana i vanredna konferencija za novinare premijera Kantona Sarajevo Edina Forte i policijskog komesara MUP-a KS Nusreta Selimovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!