Monsinjor Tomašević: Svako vrijeme je specifično i teško, ali želimo prenijeti poruku – “Bog je s tobom”

Vijesti 23. dec 202313:10 0 komentara
N1

Koja je uloga religijskih zajednica u današnjem društvu? Bliži se Božić po Gregorijanskom kalendaru, praznik radosti, ljubavi i praštanja, dan kada su porodice na okupu. Koje poruke crkva šalje današnjem čovjeku, često usamljenom, otuđenom, pretjerano izloženom tehnologiji, čovjeku koji živi pod brojnim pritiscima? Uoči velikog, najradosnijeg hrišćanskog praznika naš gost  bio je monsinjor Ivo Tomašević, sekretar Biskupske konferencije BiH.

Da li je teško u ljudima danas probuditi vjeru i nadu?

“Svako vrijeme je na svoj način specifično i teško. Mi živimo u globalnom svijetu, ali svako od nas živi u svom mikro svijetu, unutar obitelji. Ovo vrijeme također ima puno toga dobroga što nekada ne vidimo. Naravno ima i teškoće i rane na osobnom i globalnom planu”, kazao je monsinjor Tomašević.

“Mi svećenici ne nosimo svoju poruku, nego Božju. Želimo da kažemo Bog je blizu, Bog je s tobom. Mi smo često izvan sebe, a nismo unutra i ne vidimo ono istinsko”, kazao je i dodao:

“MI živimo u svijetu koji ima strašno puno dobra. Mi vidimo puno toga, ali nas pogađa ono što je zlo. Nekada se dobije dojam da je u svijetu samo zlo”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!