Montgomery: Bojim se da bi na Balkanu moglo biti novih sukoba

Vijesti 07. okt 202109:14 > 09:29 0 komentara
William Montgomery

Bivši ambasador SAD-a u Hrvatskoj i Srbiji William Dale Montgomery izjavio je  kako se boji da bi na Balkanu moglo biti novih sukoba, s obzirom da nijedan od problema u balkanskim zemljama nije riješen.

A problem je što to više ne privlači pozornost svijeta. Mislim da je devedesetih ovo bilo glavno mjesto u svijetu na koje su naši čelnici usmjeravali pozornost. Danas više nije tako, a ne vjerujem da te države same mogu riješiti pitanja koja ih muče. Na svim su stranama osjećaji tako uzburkani da ne vidim rješenja.” rekao je Montgomery u gostovanju na HRT-u.

Dodao je i kako smatra da Europska Unija ne pruža pomoć i potporu kakvu bi trebala za cijelu balkansku regiju.

“Mislim da ovdje ljudi na neki način kaskaju za drugim zemljama Europe u svojim stajalištima. Ne treba zaboraviti da su Njemačka i Francuska stoljećima ratovale i tek su nakon Drugog svjetskog rata prestale. To će se dogoditi i ovoj regiji, ali trebat će vremena. Ipak, što je najvažnije za to će biti potrebna pomoć prije svega Europske unije, jer ova regija ne može uspjeti sama. Treba punu potporu Zapada, SAD-a i EU-a kako bi se s vremenom desile te promjene, rekao je Montgomery.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad