Mostar će od mjeseca jula biti povezan s Rimom

Vijesti 03. maj 202314:12 0 komentara
N1

Od 20. jula ove godine, dva puta sedmično iz Mostara za Rim letjet će avion Croatia Airlines koji od danas leti na relaciji Mostar-Zagreb.

“Mostar će biti povezan s Rimom istom ovom linijom kojom dolazi iz Zagreba. Ovaj isti avion nastavlja letjeti za Rim i vraća se u jutarnjim satima prije polaska za Zagreb”, za N1 je otrkio Davoir Ljubić, predsjednik Udruženja turizma i hotelijesrtva Međugorje.

Na toj liniji očekuju se najprije hodočasnici iz Međugorja, dok će građanima Mostara i Hercegovine biti ponuđena opcija direktnog leta u Rim po cijenama koje, kako je kazao Ljubić neće biti za par eura, ali će biti puno jeftinije u odnosu na one iz Splita u tom periodu.

Nakon tri godine na mostarski aerodrom sletio avion Croatia Airlinesa

“Letjet će se dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom iz Mostara od 20.7. do početka septembra, a ukoliko bude interesa, vjerovatno će krenuti i ranije. Prvi let će biti promotivni za godišnjicu ukazanja Gospe u Međugorju”, dodao je Ljubić.

Riječ je o liniji koja će biti od velikog značaja za mostarski aerodrom u vrijeme turističke sezone, kazao je direktor aerodroma, s obzirom na veliki interes hodočasnika iz Italije.

“Rim je nama godinama bila želja i tendencija, sada ćemo iskoristiti Croatia Airlines koja leti na relaciji Zagreb-Mostar i taj avion koji ovdje noći, iskorist ćemo da otvorimo još jednu liniju za Rim. To će biti probna linija, kojom ćemo mi par mjeseci letjeti dva puta sedmično za Rim i ako bi se pokazala pozitivnom s njom bismo nastavili tokom iduće godine”, kazao je za N1 Marko Đuzel, direktor aerdoroma, naglašavajući da pored Zagreba, Rim otvara dva velika grada iz kojih putnici mogu odlaziti na dalje destinacije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!