Mostar: Problemi sa parkingom izazivaju haos, izbio i sukob stanara sa policijom

Vijesti 09. feb 202217:51 > 18:01 2 komentara
N1

U ponedjeljak je u Mostaru krenula službena naplata parkinga, koji se za sada naplaćuje samo na glavnim ulicama, odnosno na mjestima gdje postoje aparati za naplatu. Prvog dana zabilježene su i prve kazne zbog neplaćanja, ali i pusta parking mjesta. S druge strane, primjetna je ogromna gužva automobila u naseljima, nepropisno parkiranje, te uništavanje zelenih površina.

Da je poslana loša slika praznih parkinga gdje su se automobili preselili na zelene površine, poručio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić, koji je najavio postavljanje 50 kamera koje će koristiti mostarska policija.

Danas je izbio i sukob stanara s policijom u Ulici Brune Bušića zbog kvartovskog parkinga, a razlog su kazne stanara kao i dolazak pauka kako bi uklonio automobile.

N1
N1
N1
N1

Za Bljesak info stanari su poručili da su zbunjeni i nisu sigurni gdje trebaju parkirati svoje automobile koje su do jučer parkirali ispred zgrade. Traže rješenje, osiguranje parking mjesta, jer kako navode, plaćanje nije problem ukoliko svaki stanar zgrade dobije pravo na korištenje parkinga.

Podsjetimo, na raspolaganju je trenutno oko 1500 uličnih parking mjesta u dvije naplatne zone.

Cijene karata kreću se od 1 KM do 1.5 KM za sat vremena ovisno od zone. Na raspolaganju građanima su i dnevne, te povlaštene mjesečne i godišnje karte.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare