Mostarci o kandidatskom statusu BiH: “Nećemo u EU ni za 30 godina”

Vijesti 16. dec 202214:34 3 komentara

Članovi Evropskog vijeća dali su zeleno svjetlo da Bosna i Hercegovina zvanično dobije status kandidata za članicu Evropske unije. Ovo je, prema riječima mnogih, historijski dan za našu državu. Građani Mostara nisu toliko nadahnuti kandidatskim statusom.

Šta znači? Ništa. Nećemo ući u Evropsku Uniju ni za 30 godina. Ne znači ništa, znači samo da je Evropa dala ovima što učestvuju u vlasti da se malo ozbiljnije ponašaju i da one uslove koje EU traži počnemo ispunjavati konačno, a mogli smo i do sada. Ništa neće promijeniti. Ništa građanima neće promijeniti“, izjavio je za N1 građanin Mostara.

Građani Tuzle o kandidatskom statusu BiH: “Nismo ga zaslužili”

Jedna sugrađanka je naglasila: “Jednostavno dugo se čeka i ljudi su puni više tog nekog čekanja i nečega da se pomjerimo sa mrtve tačke, tako da kažem. Pa sad ovo je kao neki plus, kao neka nada za bolje“.

Mislim da nije loše to što je dobila kandidatski status, ali koliko će to značiti državi ko državi, da li tu ima ikakve solucije za dalje…vidjet ćemo“, rekao je mlađi muškarac.

Dodjela kandidatskog statusa je događaj godine za BiH. Prvi ozbiljan korak naprijed bit će kada se odredi datum početka pristupnih pregovora između BiH i EU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare