Mostarci Praznik rada provode na izletištu Bunica

Vijesti 01. maj 202116:17 0 komentara
ANADOLIJA/Arhiv

Nekoliko stotina građana Mostara Međunarodni praznik rada – 1. maj proslavlja na popularnom izletištu Bunica, uz prelijepu rijeku Bunu, jednu od najljepših u ovom dijelu zemlje.

Ove godine slavi se u drugačijim okolnostima u odnosu na prethodne godine, s obzirom na to da su na snazi mjere koje se odnose na pandemiju COVID-a 19, ali prema onome što smo mogli vidjeti veoma mali broj izletnika se pridržava mjera.

ANADOLIJA

“Tradicionalno dolazim ovdje s prijateljima. Svake godine je prelijepo. Ovo okupljalište je jedno od najljepših u ovom dijelu zemlje. Svake godine, iako volimo muziku, ne puštamo ništa, jer želimo osluškivati prirodu“, rekao je Mili Tiro.

Raduje ga što je izletište pripremljeno za prvomajski praznik i što je pripremljeno dočekalo izletnike.

“Nadam se novim ulaganjima ovdje, jer je ovo idealno mjesto i za turiste. Ovo je i mjesto gdje se ubuduće može zarađivati i ostvariti neki prosperitet. Danas se ipak osjeti da je pandemija. Manje je ljudi, također je u toku i mjesec ramazan, a svakako da ni finansijska situacija u zemlji nije dobra“, dodao je.

ANADOLIJA

Prošle godine na ovom mjestu ekipa Anadolija nije susrela nijednog izletnika jer je na snazi je bila i mjera zabrane okupljanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!