Motaz Azaiza govori ekskluzivno za N1 TV

Vijesti 10. jul 202416:54 0 komentara

Motaz Azaiza jedno je od najpoznatijih lica Gaze. Trenutno boravi u Sarajevu, a N1 vam donosi ekskluzivni intervju sa ovim mladim novinarom. Možete ga gledati u našem programu od 21 sat.

25-ogodišnji palestinski fotograf 108 dana dokumentovao je patnju enklave, snimajući i emitujući – uz opasnost za svoj život u stvarnom vremenu.

Njegove slike masakra, prisilnog raseljavanja i humanitarne katastrofe na uskom pojasu opustošene zemlje uzrokovane brutalnim ratom koji je pokrenuo Izrael kao odmazdu za napade Hamasa 7. oktobra 2023. obišle su svijet.

23. januara 2024. mladić s oko 18,4 miliona pratilaca na Instagramu objavio je da napušta Pojas Gaze. Bio je to prvi put da se u životu ukrcao na avion, što je znak zarobljeništva koje su stanovnici Gaze desetljećima prolazili.

U Kataru je već pola godine, a u Sarajevo stigao kako bi prisustvovao seminaru “Od Balkana do Gaze: kritička analiza genocida.”

O svom životu prije i nakon napuštanja Gaze, patnji palestinskog naroda, genocidu u Srebrenici i odnosu svijeta spram ljudske patnje, Motaz ekskluzivno govori za N1 TV.

Intervju su Motazom Azeizom i Minelom Jašar Opardija gledajte večeras u 21h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!